Bir müddət əvvəl AMEA-nın prezidenti Ramiz Mehdiyevin nəvəsinin toyu sosial şəbəkələrdə böyük marağa səbəb olub. Toydan yayılan video görüntülər birmənalı qarşılanmayıb. Həmçinin masadakı yemək sosial şəbəkə istifadəçilərinin böyük marağına səbəb olub.

Bilgisel.az sözügedən yeməyin hazırlanma qaydasını və reseptini sizə təqdim edir.

 Miso və küncüd toxumları ilə toyuq

Yeməyin içərisindəki indiqryentlər:

  • 1 xörək qaşığı bitki yağı
  • 2 çay qaşığı – küncüd yağı
  • 4 çay qaşığı – ağ miso (yapon ədviyyatı)
  • 1 xörək qaşığı – soya sousu
  • 2 çay qaşığı – balıq sousu
  • sarımsaq
  • 2 çay qaşığı – küncüd toxumu
  • 1 xörək qaşığı incə doğranmış  – təzə zəncəfil
  • 1 toyuq və kərə yağı

 Hazırlanması:

İti mətbəx qayçısı ilə toyuğu onurğa boyunca kəsib, onurğa sümüyünü çıxarın. Sonra əlinizlə toyuğu üstündən səs kələnə qədər döşü aşağı basın. Bitki yağı, 1 çay qaşığı küncüd yağı, miso, soya sousu, balıq sousu, zəncəfil və sarımsağı kiçik bir qabda qarışdırın. Toyuğu böyük bir plastik torbaya qoyun, qabın içinə tökün və sonra torbanı diqqətlə möhürləyin. Toyuğun şoraba ilə örtüldüyünə əmin olmaq üçün torbanı bir neçə dəfə çevirin, etdiyiniz kimi sıxışdırın. Torbanı bir qaba qoyun və bir gecədə soyuducuda saxlayın.

Bitki yağı, 1 çay qaşığı küncüd yağı, miso, soya sousu, balıq sousu, zəncəfil və sarımsağı kiçik bir qabda qarışdırın.

Toyuğu qızartmaq istəməyinizdən bir saat əvvəl, soyuducudan torbanı götürün və toyuğun üstünü örtənə qədər şorba əlavə edib, dayaz bir qızartma qabına qoyun. Otaq istiliyinə gəlməyini gözləyin.

Toyuğu sobaya qoymadan alüminium folqa ilə örtün. Toyuğu 45 dəqiqə, 200 dərəcədə bişirin. Toyuğu sobadan çıxardıb, folqanı soyun və toyuğun üstünə küncüd yağı gəzdirin və küncüd səpin. Yenidən 20 dəqiqə ərzində sobada bişirin. Ancaq bu müddətdə nəzarət edin ki, toyuğun dərisi yanmasın. Toyuğu çıxardıb, sobadan çıxardığınız sinidəki şirə ilə toyuğu karamelizə edin.